deca-medju-narcisima-2015

U ponedeljak 25.maja u Čajetini počinje 23. Dečji festival – Deca među narcisima. Festival će trajati pet dana od 25. do 29.maja 2015.godine. Ogranizator festivala je Kulturno-sportski centar Čajetina, uz pokroviteljstvo Opštine Čajetina.

Za mališane je pripremljen bogat program kako za one koji će učestvovati, tako i za one koji će program pratiti. Dečji dramski studio “Bistričak” će premijerno izvesti predstavu “U cara Trojana kozje uši”. Pozorište Mahimus-Art iz Beograda će se predstaviti predstavom “Priča o vuku i crvenkapi”, dok će se Ars-nova iz Užica predstaviti predstavom “Alisa u zemlji čuda”. Ove godine na festivalu će nastupiti i višestruko nagrađivane balerine iz baletskog studija “Maga Magazinović”.

Male balerine
Male balerine

Mališani će i ove godine moći da pokažu sve svoje talente, u slikanju na asfaltu, igranju, pevanju, sportu… Prvog dana festivala je zakazana Sportska olimpijada u Hali sportova u Čajetini. Dan kasnije mladi umetnici će moći da pokažu svoje talente u crtanju po asfaltu, a biće otvorena i izložba likovnih radova.

Predškolci iz PU Radost će tokom festivala imati završne priredbe. Predškolci iz vrtića Pčelica iz Mačkata, publici će se predstaviti 27.maja u prostorijama vrtića u Mačkatu. Istog dana završnu predstavu će imati i prva grupa predškolaca iz vrtića Radost iz Čajetine. U četvrta će završne priredbe imati mališani iz vrtića u Krivoj Reci i druga grupa predškolaca iz vrtića u Čajetini. A poslednjeg dana festivala, 29.maja svoj repertora će predstaviti mališani iz vrtića u Sirogojnu i Zlatiboru. Zatim sledi nastup dečijeg ansambla KUD-a “Zlatibor”.

Festival će biti zatvoren proglašenjem pobednika literarnog konkursa. Kum festivala Branko Stevanović će zajedno sa članovima žirija, Mirjanom Ranković – Luković i Jagodom Jeremić ocenjivati radove malih pisaca i pesnika na teme “Da se ja pitam…, Čarobni svet biblioteke, Snaga ljubavi, Boje moga zavičaja i Pismo velikanu”. Đaci su i ove godine bili vredni i marljivi tako da će žiri imati težak zadatak, jer je do 8.maja kada je završen prijem stigao veliki broj radova.

DECA MEĐU NARCISIMA –  25.05. – 29.05.2015.

Ponedeljak, 25. maj

09,30- Deca među narcisima na sportskim terenima – Sportska olimpijada – Sportska dvorana u Čajetini
20,00- Premijera dečije predstave “U CARA TROJANA KOZJE UŠI” – Dečiji dramski studio “Bistričak” – Dom kulture u Čajetina

Utorak, 26. maj

09,00- Crtanje na asfaltu, izložba i proglašenje najboljih likovnih radova
10,30- Predstava za decu “PRIČA O VUKU I CRVENKAPI” – Pozorište “Mahimus-Art” iz Beograda
19,00- Predstava “ALISA U ZEMLJI ČUDA” – “ARS NOVA” Užice – Dom kulture u Čajetini

Sreda, 27. maj

10,00 – Završna priredba predškolaca dečijeg vrtića “PČELICA” Mačkat – Vrtić u Mačkatu
17,00 – Završna priredba predškolaca PU “RADOST” Čajetina – Dom kulture u Čajetini
19,00 – Nastup baletskog studija “Maga Magazinović” iz Užica – Dom kulture u Čajetini

Četvrtak, 28. maj

10,00– Završna priredba predškolaca dečijeg vrtića “MASLAČAK” Kriva Reka – Vrtić u Krivoj Reci
17,00- Završna priredba predškolaca PU “RADOST” Čajetina – Dom kulture u Čajetini

Petak, 29. maj

12,00- Završna priredba predškolaca dečijeg vrtića “PAHULJICA” u Sirogojnu
13,00- Druženje dece i pesnika Branka Stevanovića
17,00- Završna priredba predškolaca PU “NARCIS” sa Zlatibora
19,00- Nastup dečijeg ansambla KUD-a “Zlatibor”, proglašenje najboljih radova literarnog konkursa i dodela nagrada

 

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *