Na državnom takmičenju iz biologije koje je održano ove subote OŠ Dimitrije Tucović je predstavljalo šest učenika i to pet učenika sedmog razreda i jedna učenica osmog razreda.

Među učenicima sedmog razreda konkurencija je bila vrlo velika, a nadmetalo se više od 550 učenika iz svih škola Srbije. Prema propozicijama takmičenja učenici su rešavali test koji je nosio 80 bodova a zatim su imali i vežbu koja je donosila 20 poena.

Najbolje rezultate na takmičenju su pokazali Minja Vukadinović (Jajinci) i Isidora Milivojević (Mladenovac), koji su imali po 94 poena i to po 75 poena na testu i 19 na vežbi.

Što se tiče učenika OŠ Dimitrije Tucović najbolji uspeh je pokalaza Marija Đukić koja je imala ukupno 89 poena. Ona je na testu osvojila 69 bodova i maksimalnih 20 na vežbi što je bilo dovoljno za šesto mesto. Zatim slede Filip Nikolić koji je imao 83 poena (64 test i 14 vežba), Dragica Ječmenica sa 78 poena (58 test i 20 vežba), Dragana Rajevac sa 65 poena (48 test i 17 vežba) i Branka Zarić sa 53 poena (43 test i 10 vežba).

Na takmičenju za učenike osmog razreda broj takmičara je bio manji, 228 učenika je uzelo učešće na takmičenju. Prvo mesto je pripalo Teodori Pavlović iz Zrenjanina koja je imala 93 poena (79 na testu i 14 na vežbi). Drugo mesto je zauzeo Andrija Protić iz Vrnjačke Banje koji je imao 92 boda (80 na testi i 12 na prezentaciji), dok je Momira Zdravković iz Beograda osvojila treće mesto sa 91 bodom.

OŠ Dimitrije Tucović je na ovom takmičenju predstavljala Teodora Novaković. Ona je sa 73 poena (63 na testu i 10 na vežbi) osvojila 21.mesto.

***

Ovom prilikom prenosimo interviju Marije Đukić Sari Aleksandrić pred odlazak na takmičenje.

SA: Ovo je tvoje prvo republičko takmičenje?

MĐ: Da

SA: S obzirom na to je ovo tvoje prvo republičko takmičenje kako se osećaš?

MĐ: Uzbuđena sam, imam tremu, ali drago mi je što predstavljam mašu školu na ovogodišnjem takmičenju.

SA: Kako se spremaš za takmičenje?

MĐ: Vežbamo svaki dan, a jedan od zadataka je posmatranje predmeta pod mikroskopom i zatim treba da zabeležimo naša zapažanja.

SA: Kakva su tvoja očekivanja?

MĐ: Trudim se, i verujem u sebe.

***

Na kraju treba pomenuti i nastavnike OŠ Dimitrije Tucović, Zoricu Milosavljević i Snežanu Tučić koje su pripremale đake za ovo takmičenje.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *