U osnovnoj školi “Slobodan Sekulić” u Užicu danas je održano okružno takmičenje iz matematike za učenike od četvrtog do osmog razreda. Opštinu Čajetina su na takmičenju predstavljalo 15 učenika. Najbolje rezultate su ostvarili najmlađi učenici iz naših škola, tri učenika su imala 80 i više poena. Može se primetiti da je test učenicima sedmog i osmog razreda bio dosta težak. Najviše poena među sedmacima imao Luka Starčević iz OŠ Stari grad iz Užica koji je osvojio 68 poena, dok je kod osmaka Jovan Đorđević iz OŠ Sveti Sava iz Bajine Bašte osvojio 55 bodova. 

Što se tiče rezultata naših đaka oni su sledeći:

Učenici četvrtog razreda: Anđela Gojović (OŠ Milivoje Borović – Kriva Reka) koja je osvojila 81 poen od mogućih 100. Valentina Lučić (OŠ Milivoje Borović – Šljivovica) je osvojila 80 poena. Isto broj bodova je imao i Aleksandar Vučenović (OŠ Dimitrije Tucović – Čajetina). Stefan Lakić (OŠ Dimitrije Tucović – Zlatibor) je imao 70 poena. Marija Bojović (OŠ Savo Jovanović Sirogojno) je imala 61 poen, a Milina Vojinović (OŠ Dimitrije Tucović – Zlatibor) je imala 50 poena. Milica Smiljanić (OŠ Dimitrije Tucović – Zlatibor) je osvojila 36 poena,

Od učenika petog razreda samo je Jelena Đukić (OŠ Dimitrije Tucović – Zlatibor) učestvovala i ona je osvojila 36 poena.

Što se tiče učenika šestog razreda opštinu Čajetina su predstavljale dve učenice: Marija Đukić (OŠ Dimitrije Tucović – Zlatibor) koja je osvojila 50 bodova  i Angelina Marojević (OŠ Dimitrije Tucović – Čajetina) koja je osvojila 18 poena.

Od sedmaka na takmičenju su učestovali: Teodora Kutlešić (OŠ Dimitrije Tucović – Čajetina)  koja je osvojila 49 poena, David Baćković (OŠ Dimitrije Tucović – Zlatibor) koji je imao 31 poen, dok je Aleksandra Čubrak imala 5 poena.

Opštinu Čajetina su predstavljale i dve učenice osmog razreda: Nikolina Bojović (OŠ Milivoje Borović – Šljivovica) koja je imala 30, i Dunja Smiljanić (OŠ Dimitrije Tucović – Čajetina) koja je osvojila 5 poena.

Učenicima čestitamo na postignutim rezultatima, a sve pohvale idu i njihovim nastavnicima.

Kompletne rezultate i rešene testove možete pogledati ovde.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *