U subotu je u OŠ Milivoje Borović održano opštinsko takmičenje iz srpskog jezika i književnosti. Na takmičenju je učestvovalo 11 učenika petog razreda, 9 učenika šestog razreda, 5 učenika sedmog i 6 učenika osmog razreda iz osnovnih škola “Dimitrije Tucović”, “Milivoje Borović” i “Savo Jovanović Sirogojno”.

Što se rezultata test su najbolje uradili učenici petog razreda. Osvojena su po dva prva, dva druga mesta, i čak šest trećih mesta. Maksimalnih 20 poena na testu je imao Nikola Mitrović, a Manča Lojanica poen manje. Osamnaest poena je imala Kristina Škodrić, a Jelena Đukić sedamnaest.

5razred-opstinsko-srp

Što se tiče učenika šestog razreda test je najbolje uradila Marija Đukić koja je osvojila 18 poena, a pet učenika je imalo po 15 poena.

6razred-opstinsko-srp

Ana Gavović je najbolje uradila test među učenicima 7.razreda. Ona je osvojila 17 poena što je bilo dovoljno za drugo mesto.

7razred-opstinsko-srp

Među učenicima 8.razreda Katarina Nikolić je imala 18 poena na testu, Vanja Šišović je imala poen manje, dok po 16 poena imaju Sara Velanac i Andrijana Jokić.

8razred-opstinsko-srp

Svim učenicima čestitamo postignute rezultate, uz želju da postignu odlične rezultate na okružnom i nadamo se republičkom takmičenju. Treba reći da su za uspeh đaka podjednako zaslužni i njihovi nastavnici: Risto Perišić, Jelena Stanojević, Jelena Pavlović, Stanojka Đukić, Tatjana Krpović, Marija Vulović i Jagoda Jeremić.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *