U osnovnoj školi Dimitrije Tucović na Zlatiboru u četvrtak je održana tribina o vaspitnim stilovima roditelja na kojoj su govorile Marija Novaković (školski psiholog) i Jelena Žugić (školski pedagog). Prisutni su mogli da saznaju da postoje autokratski, demokratski, opušteni i indiferentni stil roditelja. U zavisnosti od stila roditeljstva zavisiće i način kako se deca vaspitavaju. Od čvrste i potpune kontrole do potpune slobode moglo se videti kratak je put, a istovremeno su se roditelji mogli upoznati kako sa prednostima tako i sa manama svakog roditeljskog stila.

Organizatori su se potrudili da tribina bude interaktivna pa su roditelji mogli da komentarišu pojedine situacije i da dobiju informacije koje ih zanimaju. Pored stručnjaka i roditelja reč su dobili i učenici OŠ Dimitrije Tucović, članovi učeničkog parlamenta Ognjen Popović, Lazar Marić i Isidora Ćupović. Oni su predstavili đački pogled na ovu temu.

Može se reći da je tribina uspela i da je opšti stav svih bio da bi trebalo češće organizovati ovakva predavanja kako bi se poboljšala saradnja roditelja, đaka i nastavnika.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *