U subotu, 13. februara, u biblioteci u Čajetini je održana radionica za mlade, u okviru programa podrške udruženja Zlatiborski krug, za razvoj omladinskog aktivizma i volonterizma.

radionica-16februar1

Tema subotnje radionice je bila Komunikacija i razumevanje generacijskih razlika, voditelj obuke – Vesna Belčević, a učesnici su na kreativan i zabavan način obrađivali temu i povezivali nova saznanja sa sopstvenim iskustvom.

Jedan od ciljeva udruženja građana Zlatiborski krug je briga o mladima, koja se već godinama organizovano sprovodi u Čajetini, kako kroz programe i projekte za koje je obezbeđena podrška donatora, tako i kroz volonterske programe koje vode članovi udruženja.

U toku svog petnaestogodišnjeg rada, Zlatiborski krug je organizovao edukativne programe za generacije mladih u Čajetini, od kojih su učesnici prvih realizovanih programa već zreli ljudi, koji su završili fakultete, zaposlili se, a stečena znanja i iskustvo su im, prema njihovim rečima, bila veoma značajna i korisna u ličnom i profesionalnom razvoju.

Udruženje će i dalje nastaviti sa organizovanjem obuke za mlade, u cilju razvijanja omladinskog aktivizma i većeg uključivanja građana u društveni život lokalne zajednice, što doprinosi poboljšanju kvaliteta života u Čajetini.

UG Zlatiborski krug
Slobodana Penezića 31
Čajetina 31310
zkrug@open.telekom.rs
mob. 063 857 9935

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *