istoricarke-2014

Ove školske godine dve učenice iz OŠ “Dimitrije Tucović” u Čajetini su učestvovale na takmičenjima koja su orgaizovali regionalni i republički centar za talente. Katarina Nikolić i Jasmina Sinđelić učenice 8.razreda Izdvojenog odeljenja škole na Zlatiboru su napisale rad iz istorije na temu “Poseta srpskih vladara užičkom kraju” uz mentorsku podršku njihove nastavnice istorije Ane Vasiljević.

Regionalno takmičenje je održano 8.maja 2014. godine na Tehničkom fakultetu u Čačku. Prema propozicijama takmičenje je imalo dva dela, test znanja iz istorije (50 poena) i odbranu rada (50 poena). Učenice OŠ “Dimitrije Tucović” su na ovom takmičenju osvojila prvo i drugo mesto.

Mesec dana kasnije, 7.juna u Drugoj kragujevačkoj gimnaziji je održano republičko takmičenje mladih talenata gde su naše učenice osvojile  drugo i treće mesto. A da je ovaj uspeh rezultat dobrog rada govori i podatak da je Jasmina Sinđelić osvojila i drugo mesto na Republičkom takmičenju iz istorije, dok je Katarina Nikolić bila đak generacije OŠ “Dimitrije Tucović” i nosilac Vukove diplome.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *