OŠ Milivoje Borović u saradnji sa bibliotekom Ljubiša R. Đenić organizuje Kviz znanja iz ekologije za učenike 7.razreda. Ova aktivnost se realizuje u okviru međunarodnog programa EKO škola.  Cilj ovog takmičenja je razvijanje ekološke svesti i brita za životnu sredinu, prvenstvo kod učenika osnovnih škola.

kviz-ekologija15-1

Što se tiče propozicija takmičenja, pravo učešća na kvizu imaju sva odeljenja 7.razreda osnovnih škola sa teritorije opštine Čajetina. U kvizu će znanje odmeriti tročlane ekipe. Prijave ekipa vrše nastavnici biologije. Rok za prijavu je kraj marta, a zatim će ekipe dobiti materijal za pripremu za takmičenje.

Ekipe će svoje znanje odmeriti 5.juna na Svetski dan zaštite životne sredine u sali biblioteke Ljubiša R Đenić u Čajetini.

Organizatori su u saradnji sa Skijaško – plivačkim klubom “Profesional 2013” pripremili i vredne nagrade. Za prvo mesto je predviđenja škola skijanja u trajanju od 5 časova. Drugoplasirana ekipa će biti nagrađena školom plivanja u trajanju od 5 časova, a za ekipa koja osvoji treće mesto biće organizovana škola rolera u trajanju od pet časova.

Ekipe se mogu prijaviti na telefon 031/383-40-02. Na ovom broju svi zainteresovani mogu dobiti i sva dodatna obaveštenja.

kviz-ekologija15-2

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *