Za osnovne škole koje su uključene u Međunarodni program Eko-škole organizovan je VIP Eko-kviz. Prvi krug takmičenja je organizovan 22. januara i učenici svih osnovnih škola prijavljenih za kviz su u istom danu odgovarali na pitanja on-line, na istoj web adresi, na računarima u svojim školama.

eko-kviz16-3

Svaka škola je imala po jednu ekipu, u kojoj je bio po jedan predstavnik iz 6, 7. i 8. razreda (ukupno tri učenika) koji su najspretniji i najviše se ističu u znanju o životnoj sredini. Selekciju školskog tima je izvršio eko-školski koordinator u saradnji sa nastavnim osobljem.

eko-kviz16-2

Koordinator Eko-škole Osnovne škole „Dimitrije Tucović“ u Čajetini, mr Zorica Milosavljević, u saradnji sa nastavnim osobljem, odabrala je da u VIP Eko-kvizu učestvuju učenici škole sa Zlatibora: Dunja Kneževic (odeljenje VI-6), Anastasija Terzić (odeljenje VII-3), Vuk Glišović (odeljenje VIII-4), sa mentorom – nastavnicom biologije Snežanom Tućič.

eko-kviz16-1

Pet ekipa sa najboljim postignutim rezultatima stekle su pravo na učešće u drugom krugu VIP Eko-kviza, koji će se održati krajem februara u Beogradu.

Pobednik se određivao na osnovu broja tačnih odgovora i brzine rešavanja testa. U drugi krug su se plasirale:

1. OŠ „Dimitrije Tucović“, Čajetina
2. OŠ „Drinka Pavlović“, Beograd
3. OŠ „Branko Miljković“, Niš
4. OŠ „Petar Leković“, Požega
5. OŠ „Sveti Sava“, Gornji Milanovac

Predstavnici naše škole su u prvom krugu pokazali odlično znanje iz oblasti zaštite životne sredine, pa se nadamo da će istim tempom nastaviti i u drugom krugu takmičenja.

Oni koji žele da provere svoje znanje iz ekologije mogu to da učine na internet stranici feeserbia.com

 

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *