U subotu, 25.marta 2017.godine, OŠ Dimitrije Tucović, koja ima međunarodni status Eko-škole, četvrti put zaredom, simboličnim okupljanjem đaka, nastavnika i roditelja, dala je doprinos akciji svetskih razmera, “Sat za našu planetu”, pozivajući na ekološku odgovornost.

Muzičko-poetsko veče je realizovano u nastavničkoj kancelariji uz svetlost sveća. Učestvovali su članovi Hora, Recitatorske sekcije i talentovani pojedinci. Zvuci etno pesama, gitare, klasične muzike, savremenih pop i rok pesama, pokazali su da nam električna energija i nije potrebna za druženje, a da sat bez iste našoj planeti mnogo znači. Prisutni su upoznati i sa istorijatom ove akcije, kao i sa podrškom koja joj se pruža na teritoriji Republike Srbije. Veče je upotpunila poezija, kao i ekološki literarni radovi kojima su učenici učestvovali na konkursu u okviru školskog projekta “Zlatibore, pitaj Taru”.

Poruka koji su prisutni poneli nakon svog, ne tako malog doprinosa, glasila je: jedan sat koji provodimo u mraku trebalo bi da posluži kao podsetnik da moramo osigurati održivu budućnost naše planete.

Jagoda Jeremić

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *