U utorak, 8.oktobra 2019.godine đaci prvaci iz osnovnih škola Dimitrije Tucović – Čajetina, Savo Jovanović – Sirogojno i Milivoje Borović – Mačkat su postali članovi biblioteke Ljubiša R Đenić u Čajetini. Ova akcija se tradicionalno održava početkom oktobra u okviru “Dečje nedelje”.

Vredne bibliotekarke su decu dočekale zanimljivim pesmama i pričama zavičajnih pisaca, a zatim su ih upoznale sa radom biblioteke, načinom uzimanja i čuvanja knjiga.

Đacima su puno uspeha u školi poželeli i predstavnici lokalne samouprave, koji su za prvake obezbedili knjige i novčani poklon u iznosu od 5000 dinara. Pored poklona 121 đak prvak dobio besplatnu člansku kartu biblioteke Ljubiša R Đenić, koje se mogu koristiti u matičnoj biblioteci u Čajetini i novootvorenom odeljenju na Zlatiboru.

„Sigurno je da ambijent koji mi stvaramo i koji duži niz godina zastupamo daje rezultate. Najvažnije je da se beleži porast broja stanovnika, novorođene dece i broja upisanih učenika u prvi razred. Smisao bavljenja politikom ili ovim poslom jeste upravo ovaj da što više bude dece, da se što bolje organizuje jedna mala lokalna samouprava kao što je opština Čajetina i nadam se da će u budućem periodu mladi bračni parovi ovo prepoznati i da će za budući život odabrati opštinu Čajetinu“, istakao je Milan Stamatović-predsednik opštine Čajetina i poručio roditeljima „Osnovna ćelija našeg društva je porodica i apel roditeljima je da više povedu računa o svojoj deci, jer danas u vreme napretka tehnologija deca su najizloženija svim vrstama poroka, zloupotrebama i na svima nama je da brinemo o budućim generacijama“.

 

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *