Ovog vikenda su održana brojna opštinska takmičenja za učenike osnovnih škola. OŠ Dimitrije Tucović je bila domaćin takmičenja iz biologije dok je domaćin takmičenja iz srpskog jezika (Književna olimpijada), istorije i hemije bila OŠ Milivoje Borović iz Mačkata.

U nedelju, 6.marta u prostorijama OŠ Dimitrije Tucović je održano opštinsko takmičenje iz biologije. Na takmičenju je učestovovalo 42 učenika (10 učenika 5.razreda, 15 učenika 6.razreda, 8 učenika 7.razreda i 9 učenika 8.razreda) iz OŠ Dimitrije Tucović, OŠ Milivoje Borović i OŠ Savo Jovanović Sirogojno.

Učenici OŠ Dimitrije Tucović su pokazali veliko znanje i treba reći da su u sva četiri razreda bili najbolji. Pojedinačno gledano testove su najbolje uradili učenici osmog razreda gde su četiri učenika imala preko 80 bodova. Test je na nivou opštine najbolje uradila Dragana Rajevac učenica osmog razreda iz Čajetine koja je imala 84 poena, Marija Đukić je imala poen manje, dok su po 81 poen osvojili Dragica Ječmenica i Filip Nikolić.

Lazar Radojević je bio najbolji od učenika 7.razreda, on je na testu osvojio 72 poena, Kristina Škodrić 71 a Jelena Đukić 69.

Među učenicima 6.razreda najbolja je bila Teodora Žunić, koja je imala 77 poena, Milan Vojinović je imao 65, a Nikola Lazović 63 poena.

Najbolji među učenicima 5.razreda je bio Miloš Pantović sa 75 poena, zatim slede Zorana Drobnjak sa 74 i Gavrilo Lojanica sa 71 poena.

najbolji-djaci

Kompletne rezultate možete pogledati ovde

Zanimljivo je pomenuti da su se povodom testova za ovo takmičenje oglasili i opštinski aktivi iz biologije koji su izneli brojne primedbe na izbor pitanja. Nastavnici takođe traže da se takmičenje poništi.

Ovo s druge strane govori da su nastavnici biologije u OŠ Dimitrije Tucović, Zorica Milosavljević i Snežana Tučić vredno i marljivo radili sa đacima koji su pokazali odličan nivo znanja i pored teškog testa. Redakcija portala zlatibor.tv ovom prilikom čestita đacima i nastavnicima na pokazanom uspehu.

U subotu 5.03.2016 u OŠ Milivoje Borović u Mačkatu održano je opštinsko takmičenje iz srpskog jezika (Književna olimpijada) za učenike 7. i 8. razreda. Na takmičenju je učestvovalo 5 učenika sedmog razreda i 5 učenika osmog razreda, iz dve osnovne škole sa teritorije Opštine Čajetina.

Najuspešniji rezultat u kategoriji učenika 7. razreda ostvarila je učenica Katarina Kokorović sa maksimalnih 20 poena iz OŠ “Dimitrije Tucović“ Čajetina i zauzela je prvo mesto na rang listi. Prvo mesto je pripalo i još dvema učenicama Kristini Škodrić i Menči Lojanici, koje su imalo od 19 bodova. Jovana Mišić i Luka Crepuljarević imali su 16 bodova i zauzeli su treće mesto. Sve takmičari izborili su plasman u dalji nivo takmičenja.

Najuspešniji rezultat u kategoriji učenika 8. razreda ostavrila je učenica Branka Zarić iz OŠ Dimitrije Tucović sa osvojenih 19 poena i zauzela je prvo mesto na rang listi. Zatim slede Dragana Rajevac i Dragica Ječmenica takođe učenice OŠ Dimitrije Tucović koje su osvojile po 18 poena i dele drugo mesto. Sve tri učenice izborile su plasman u dalji nivo takmičenja.

Kompletne rezultate možete pogledati ovde

Istog dana je u Mačkatu održano i opštinsko takmičenje iz hemije za učenike 7. i 8. razreda. Na takmičenju je učestvovalo 6 učenika sedmog razreda i 5 učenika osmog razreda iz OŠ Dimitrije Tucović, OŠ Milivoje Borović i OŠ Savo Jovanović Sirogojno.

Ovde su učenici sve tri škole pokazali zavidan nivo znanja. Među učenicima sedmog razreda najbolja je bila Marina Pećinar, učenica OŠ Savo Jovanović Sirogojno koja je sa 94 poena osvojila prvo mesto. Drugo mesto je osvojilo čak četvoro učenika iz OŠ Dimitrije Tucović: Menča Lojanica (90 poena), Nikola Mitrović (90 poena), Kristina Škodrić (89 poena) i Jelena Đukić (84 poena). Treće mesto zauzela je Milica Marić iz OŠ Milivoje Borović koja je osvojila 71 poen.

Najuspešniji rezultat u kategoriji učenika 8. razreda ostavrila je učenica Marija Đukić OŠ Dimitrije Tucović koja je   sa 88 poena na testu osvojila drugo mesto i obezbedila plasman na okružno takmičenje.

Kompletne rezultate možete pogledati ovde

U nedelju je u Mačkatu održano opštinsko takmičenje iz istorije za učenike od 5. do 8.razreda. Na takmičenju je učestvovalo 15 učenika petog razreda, 11 učenika šestog razreda, 9 učenika sedmog razreda i 10 učenika osmog razreda. Na takmičenju su učestvovali učenici iz dve osnovne škole sa teritorije Opštine Čajetina.

Najuspešniji rezultat u kategoriji učenika 5.razreda ostvario je učenik Pantović Miloš iz OŠ Dimitrije Tucović sa osvojenih 35 poena i zauzeo je treće mesto na rang listi i obezbedio plasman na okružno takmičenje.

Među učenicima 6.razreda ostvario je učenik Vučenović Aleksandar iz OŠ Dimitrije Tucović, koji je imao 38 poena i zauzeo je prvo mesto na rang listi. Drugo mesto pripalo je Milinković Nenadu iz OŠ Dimitrije Tucović sa osvojenih 35 poena. Treće mesto pripalo je Božović Nataliji sa osvojena 34 poena. Ovi učenici su obezbedili i plasman na okružno takmičenje.

Najuspešniji rezultat u kategoriji učenika 7. razreda ostvarili su učenici OŠ Dimitrije Tucović Mitrović Nikola (34 poena) i Rosić David (33 poena). Oni su zauzeli drugo mesto na rang listi. Treće mesto pripalo je Škodrić Kristini sa osvojenih 30 poena i Grbić Nikoli sa 29 poena. Ova četiri učenika izborila su plasman na okružni nivo takmičenja.

Dragica Ječmenica, učenica 8.razreda OŠ Dimitrije Tucović je u ovoj kategoriji imala najbolji rezultat. Ona je osvojila 33 poena i zauzela je treće mesto na rang listi. Ona je i jedina učenica koja je obezbedila plasman na okružno takmičenje.

Kompletne rezultate možete pogledati ovde

Na kraju ostaje da se još jednom pohvali trud i rad svih učenika i njihovih nastavnika a redakcija zlatibor.tv želi mladim talentima puno uspeha na okružnim i državnim takmičenjima.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *