savet-roditelja1a

U utorak, 6.decembra je održana 3.sednica Saveta roditelja OŠ Dimitrije Tucović na kojoj su razamatrane tri tačke dnevnog reda

Na početku sednice prisutnima su se obratili članovi Saveta za bezbednost saobraćaja opštine Čajetina koji su govorili o ulozi ovog tela i njegovim mogućnostima. Roditelji su izložili saobraćajne probleme koje imaju u blizini škola u Čajetini i Zlatiboru.

savet-roditelja16-2

Kada je u pitanju Čajetina, definisane su tri opasne tačke (raskrsnica kod Agro-banke, glavna ulica kod robne kuće i raskrsnica kod Metalopastike), koje bi trebale prve da budu rešene. Savet je za radove na infrastrukturi i postavljanju zaštitnih stubića na trotoarima pripremio sredstva i očekuje se da deo ovog problema u saradnji sa lokalnom samoupravom i policijom bude rešen u toku 2017.godine.

Što se tiče škole na Zlatiboru, roditelji su izneli probleme sa lošom osvetljenošću Svetogorske ulice i činjenicom da ova ulica nema trotoar. Roditelji su kao veliki problem istakli i nedostatak parking prostora ispred ove škole. Srđan Radović ispred Saveta za bezbednost saobraćaja je izneo predlog da se na delu školske parcele pripremi parking.

Takođe je bilo reči o aktivnostima Saveta koji je đacima prvacima podelio svetleće narukvice, a diskutovalo se i o nabavci saobraćajnih prsluka.

Po ovoj tački dnevnog reda je odlučeno da Savet roditelja u saradnji sa Savetom za bezbednost saobraćaja podnese predlog lokalnoj samoupravi za rešavanje ovih pitanja i da se takođe od policije zatraži češća kontrola školskih zona.

savet-roditelja16-1

Roditelji su zatim razmatrali pitanje destinacija za izvođenje nastave u prirodi pošto su tenderi za nastavu u prirodi za 2. i 4.razred kao i ekskurziju za 7. razred bili neuspešni. Što se tiče eksurzije za 7.razred doneta je odluka da se promeni termin, dok će pitanje novih destinacija za nastavu u prirodi biti rešeno posle konsultacija roditelja i školske uprave.

Po trećoj tački dnevnog reda bilo je reči o osvetljenju školskog dvorišta, vršnjačkom nasilju, kao i o kadrovskoj situaciji u školi.

 

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *