U subotu, 1.marta u OŠ Dimitrije Tucović u Čajetini je održano opštinsko takmičenje iz matematike. Nadmetali su se učenici OŠ “Dimitrije Tucović” iz Čajetine, OŠ “Milivoje Borović” iz Mačkata i OŠ “Savo Jovanović Sirogojno” iz Sirogojna. Na takmičenju su učestovovalo 100 učenika od trećeg do osmog razreda i to 23 učenika trećeg razreda, 33 učenika četvrtog razreda, 10 učenika petog razreda, 14 učenika šestog razreda, 14 učenika sedmog razreda i 6 učenika osmog razreda.

Od učenika trećeg razreda najbolje rezultate su pokazali đaci OŠ “Dimitrije Tucović”. Test je nabolje uradio Miloš Pantović iz odeljenja učiteljice Rade Glišović koji je imao maksimalnih sto poena, Pavle Udovičić iz istog odeljenja je imao 80 poena. Zatim sledi Boris Mitrović, 77 poena (odeljenje Nataše Melović) dok po 73 poena imaju Velibor Ponjavić i Aleksa Pećinar iz odeljenja učitelja Đorđa Jakovljevića i Dimitrij Mijailović iz odeljenja učiteljice Nataše Melović koji je imao 72 poena.

3razred

Što se tiče učenika četvrtog razreda najbolja je bila Anđela Gojković iz OŠ ,,M. Borović“  (odeljenje učiteljice Ane Joksimović) je imala maksimalih 100 poena. Dva učenika su imala po 80 poenat, Aleksandar OŠ “D. Tucović” (odeljenje učitelja Petara Jevremovića) i Marija Bojović iz OŠ “Savo Jovanović Sirogojno“ (odeljenje učiteljice Milinr Kovčić). Četiri učenika su imala po 70 poena, Stefan Lekić i Milan Vojinović iz odeljenja učiteljice Nade Kovačević, Milica Smiljanić iz odeljenja učiteljice Radmile Mijailović iz OŠ “Dimitrije Tucović”, kao i Valentina Lučić OŠ “M. Borović” iz odeljenja učiteljice Dragice Pjevčević.

4razred

Petaci su generalno imali nešto lošiji rezultat pa je test najbolje uradila Jelena Đukić iz OŠ “Dimitrije Tucović” koja je imala 45 poena, četiri đaka su imala po 40 bodova i to: Andrijana Kovačević, Kristina Škodrić, Katarina Velanac i Nikola Kaljević svi učenici OŠ “Dimitrije Tucović”.

5razred

Među učenicima šestog razreda najbolji rezultat je postigla Angelina Marjanović koja je imala 68 poena, zatim sledi Marija Đukić sa 51 poenom dok je Tijana Stanić iz OŠ “Milivoje Borović” imala 45 poena.

6razred

Što se tiče učenika sedmog razreda po 60 poena su imali David Baćković, Aleksandra Čubrak i Teodora Kutlešić, svi iz OŠ “Dimitrije Tucović” a Vukman Božović (OŠ “Dimitrije Tucović”), Kristina Stanić (OŠ “Milivoje Borović”)  i Jelena Ilić (OŠ “Savo Jovanović Sirogojno”).

7razred

Kada su u pitanju učenici osmog razreda samo su Dunja Smiljanić (OŠ “Dimitrije Tucović”) i Nikolina Bojović (OŠ “Milivoje Borović”) imali po 50 poena.

8razred

Svim učenicima i njihovim nastavnicima čestitamo na ostvarenim uspesima na takmičenju i želimo in puno uspeha na okružnom i republičkom takmičenju.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *