Predsednik opštine Čajetina, Milan Stamatović danas je doneo odluku na osnovu zaključka Saveta za zdravlje da se prekine obrazovno – vaspitni rad u svim osnovnim i srednjim školama na teritoriji Opštine Čajetina. Odlukom je predviđeno da se početak drugog polugodišta odgodi za pet radnih dana zbog epidemije gripa pa će polugodište početi 25.februara.

Odluka je doneta na osnovu člana 56. Statuta opštine Čajetina ( „Sl.list opštine Čajetina“ broj 7/08), člana 105. Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja („Sl.glasnik RS“ broj 88/17) i na osnovu zaključka Saveta za zdravlje od 14. februara 2019. godine, predsednik opštine Čajetina doneo je odluku o prekidu obrazovno vaspitnog rada.

– Prekida se obrazovno vaspitni rad u svim osnovnim školama ( „Dimitrije Tucović“, Milivoje Borović“, „Savo Jovanović Sirogojno“) i njihovim izdvojenim odeljenjima i Ugostiteljsko – turističkoj školi Čajetina na teritoriji opštine Čajetina u periodu od 5 (pet) radnih dana i to od 18. februara do 22. februara 2019. godine, iz razloga što je prijavljena epidemija gripa, a da bi se sprečilo povećanje broja obolelih među decom, učenicima i zaposlenima u obrazovno vaspitnim ustanovama.

U međuvremenu Vlada Republike Srbije na današnjoj sednici donela je preporuku svim jedinicama lokalne samouprave da se raspust u osnovnim i srednjim školama produži i sledeće nedelje, odnosno da se nastava u osnovnim i srednjim školama ne održava od 18. do 24. februara 2019. godine, i da prvi radni dan za osnovne i srednje škole bude 25. februar 2019. godine. Vlada je ovu preporuku donela zbog smanjenja rizika i izloženosti đaka virusu gripa. Kada prestanu razlozi za prekid obrazovno-vaspitnog rada, škola će nadoknaditi propušteni rad, na način koji odredi škola, po odobrenju ministra.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *